Belépés
Ki az igazi paraszt?!!--:)))
Ez a szó,hogy :paraszt,sajnos leértékelődött....
Pedig úgy hallottam,hogy nem az az igazán nagy paraszt,aki traktorral megy a diszkóba,hanem,aki nem csatolja le róla az ekét.....!!
Jó,igaz...itthon én is lefűrészeltem már minden székről a háttámlákat,de csak azért,hogy mindenhová letudjak ülni a permetezővel.És távirányítót sem használok.A tévét egyszerűen ostorral kapcso...
Kovászos uborka
Elkészítés: Az uborkát alaposan megmossuk, egy erre a célra rendszeresített kefével megsikáljuk. Az uborkák végeit levágjuk, és hosszában kétszer bemetsszük. Egy kétliteres befőttes-üveg aljára a jól megmosott kapor felét behajtogatjuk, 2 gerezd megtisztított, egészben hagyott fokhagymagerezdet ráültetünk. Az uborkákat szépen egymás mellé állítjuk az üvegben, a maradék kaprot és fo...
Borjúhús mézes mártással
Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg borjúhús, 1 dl olívaolaj, 2 db citrom, só, bors. A mártáshoz: 2 dl húslé, 2 dl tejszín, só, bors, 1 kávéskanál apróra vágott citromfű, 1 citrom kicsavart leve és reszelt héja, 2 evőkanál méz, 1 kávéskanál durvára tört rózsabors. A sűrítéshez: 1 evőkanál étkezési, keményítő 3 dkg vajjal kikeverve.

Elkészítése: A citromot vékony ka...
Burgonyafánk húsok mellé
Hozzávalók:

20 dkg burgonya, 12 dkg liszt, 1 tojássárgája, 2 dkg élesztő, 3 evőkanál tej, 3 dkg vaj, só, olaj.

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, burgonyanyomóval összetörjük. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összegyúrjuk a tojással, a puha vajjal, az élesztős folyadékkal....
Zöldborsókrémleves retekkel
Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg tisztított zöldborsó, 20 dkg burgonya, két csokor újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, egy csokor petrezselyem, 12-16 szál metélőhagyma, 4 szem retek, 2 ek. olaj, 3 dl tej, 2 zöldségleveskocka, 2 dl főzőtejszín.
1. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Felöntjük 1,2 liter vízzel és a tejjel, bele...
Uborkás burgonyasaláta
Hozzávalók (4 személyre): 1 kg nem szétfövő burgonya, 1 kis kígyóuborka, egy csomó hónapos retek, 1 közepes fej lila hagyma, egy csokor metélőhagyma, 6 evőkanál fűszerecet, 1 teáskanál kristálycukor, 4 evőkanál olaj, só, őrölt bors, a díszítéshez salátalevelek.
1. A burgonyát héjában (kb. 20 perc alatt) megfőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük és meghámozzuk.
2. A hosszába...
Szalonnás burgonyatekercs
Hozzávalók (4 személyre): 60 dkg újburgonya, 30 dkg szeletelt bacon, 4 paradicsom, 2 szál újhagyma, 3 ek. olívaolaj, 1 ek. vágott petrezselyem.
1. Kiterítjük a szalonnaszeleteket egy alufóliára, ráterítjük a szeletelt burgonyát, sózzuk, borsozzuk, és szorosan feltekerjük. Tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá, és a sütőben 30 percig sütjük.
2. A paradicsom héját eltávol...
Pisztráng fűszeres tejföllel
Hozzávalók:

60 dkg pisztráng, 4 db burgonya, 2 dl tejföl, 1 ek. petrezselyem, 1 ek. metélőhagyma, 1 ek. kapor, 2 ek. bazsalikom, 1 ek. kapribogyó, 4 db fekete olívabogyó, 1 db paradicsom, 1 tk. szemes zöld bors, 3 db citrom, 60 g fűszervaj, 2 ek. repceolaj, só, bors, alufólia.

Elkészítése:

A burgonyákat alaposan megmossuk, megszárítjuk és alufóliába...
Fahéjas almagombóc
Hozzávalók:

2-3 szem főtt áttört burgonya, 4 alma, 1 tojás, 1 kiskanál őrölt fahéj, só, 10-15 dkg finomliszt, 3 dkg vaj, 1 evőkanál cukor, 10 dkg zsemlemorzsa.

Elkészítése:

Az almákat megtisztítjuk, magházukat kimetsszük, húsukat kis kockákra vágjuk. A tojást 2 evőkanál vízzel és a fahéjjal felverjük, az almára öntjük, és a tört burgonyával meg anny...
Ötletek
Aludj el szépen



------------------------------------ ------------------------------------ --------

A jó alvókához napközben fittnek, frissnek kell lennie, hogy tényleg elfáradjon a nap végére. Ha így is nehezen alszik el, még mindig van más választása, mint az altató. (Ugye nem akar gyógyszerfüggő lenni?) Vannak természetes szerek és módszerek, amely...
Pincepörkölt vörösborral
Hozzávalók:

2 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olaj, pirospaprika, köménymag, só, 80 dkg marhalábszár, 1-2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 dl vörösbor, 1 kg burgonya.

Elkészítése:

A megtisztított, apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát az olajon megfuttatjuk. A tűzről lehúzzuk, a pirospaprikával, a köménnyel meghintjük, és sóval ízesít...
Pincepörkölt vörösborral
Pincepörkölt vörösborral

Hozzávalók:

2 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olaj, pirospaprika,
köménymag, só, 80 dkg marhalábszár, 1-2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 dl
vörösbor, 1 kg burgonya.

Elkészítése:

A megtisztított, apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát az olajon
megfuttatjuk. A tűzről le...
Zöldborsó krémleves retekkel
Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg tisztított zöldborsó, 20 dkg burgonya, 2 csokor újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, egy csokor petrezselyem, 12-16 szál metélőhagyma, 4 szem retek, 2 ek. olaj, 3 dl tej, 2 zöldségleveskocka, 2 dl főzőtejszín.
1. A zöldborsót megtisztítjuk. A burgonyát, az újhagymát és a fokhagymát meghámozzuk. A burgonyát kockákra, az újhagymát 8-10 cm-es...
Ettől behalsz, ha elolvasod!!
Több mint egy éve kivették a vakbelemet, gondoltam elmesélem miként is történt.
Egy borús szombati délelött kezdődött az egész, ugyanis nekiálltam telehányni a lakás minden erre alkalmas berendezését. Állandó jelleggel tömtem magamba a gyógyszereket, de pár perc múlva viszontláttam őket... Este új jelenségre lettem figyelmes, elkezdett fájni a jobb oldalam, és nem tudtam aludn...
Gulyásleves (kezdőknek)
Hozzávalók:

500 g marhahús, zsír, hagyma, fokhagyma, 2 édesnemes paprika, kömény, burgonya, zöldpaprika, paradicsom, só.

Elkészítése:

Alaposan megmossuk a húst, kis kockákra felvágjuk. Lábasban a zsíron megpirítjuk a hagymát, paprikával meghintjük, átpirítjuk benne a húst, hozzáadjuk a fokhagymát, a köménymagot, a sót. Keverjük össze, öntsünk rá v...
Pótolja a vitaminokat!
A-vitamin (retinol)

Mi a szerepe? Számos funkciója közül a legismertebb a látáshoz kötődik. Mint a szem ideghártyája (retina) fényérzékeny pigmentjének alkotója, központi szerepe van a nappali, az éjszakai és a színlátásban is. Ezen kívül a hámszövet (bőr, nyálkahártyák) épségéhez, és számos más életműködéshez is nélkülözhetetlen.

Mely élelmiszerekben találhat...
AMIT TE ESZEL, ABBÓL TE LESZEL
A cukorbeteg és a zsíros étel

A cukorbetegek napi étrendje gyakran túlságosan sok zsírt tartalmaz - mutat rá a düsseldorfi egyetem diabéteszkutató központjának egyik munkatársa. Az ok: a cukorbetegeket a szénhidrátok kerülésére tanítják, ők pedig ezeket az ételeket a zsíros élvezetekkel váltják ki. Sok érintett ügyel rá, hogy étrendje kevés szénhidrátot, viszont so...
Pótolja a vitaminokat!
A-vitamin (retinol)

Mi a szerepe? Számos funkciója közül a legismertebb a látáshoz kötődik. Mint a szem ideghártyája (retina) fényérzékeny pigmentjének alkotója, központi szerepe van a nappali, az éjszakai és a színlátásban is.

Mely élelmiszerekben található meg? Jó A-vitamin-források a máj, a tojássárgája, a tej, a tejtermékek. Az A-vitamin előanyagai (ún. pr...
Legyen fitt konyhatündér!
Az egészséges életmód már a bevásárlásnál elkezdődik. Aranyszabály, hogy mindig friss hozzávalókból főzzön, mert így juthat szervezetébe a legtöbb vitamin, az ízek élvezeti értékéről már nem is beszélve.

Gyümölcsből az érett a nyerő

Mindig szezonális gyümölcsöt válasszon, lehetőleg hazai terméket, mert ezek a legzamatosabb ízűek és a legnagyobb tápanyagtartalm...
LENGYEL SAJTMÁRTÁS
...

Végy hozzá
egy nagyobb krumplit,
2 dl tejet,
5 dkg vajat,
4 dkg lisztet,
15 dkg lágy juhsajtot,
egy pohárka vodkát,
sót, őrölt borsot.

A meghámozott burgonyát vágd vékony szeletekre és - a
tejhez 1 dl vizet adva - sóval, borssal főzd puhára. Ezután
turmixold össze a lével, majd tedd vissza az edénybe, las...
1 2 3 .........439 440 ....659 660 .....878 879 880 
Címkék: AMIT TE ESZEL, ABBÓL TE LESZEL, LENGYEL SAJTMÁRTÁS, igazi paraszt, tévét egyszerűen, uborkát alaposan, célra rendszeresített, uborkák végeit, kétliteres befőttes-üveg, uborkákat szépen, maradék kaprot, citromot vékony, burgonyát meghámozzuk, élesztőt langyos, lisztet összegyúrjuk, puha vajjal, élesztős folyadékkal, csokor petrezselyem, olajat felforrósítjuk, áttört fokhagymát, csomó hónapos, csokor metélőhagyma, díszítéshez salátalevelek, burgonyát héjában, szeletelt burgonyát, paradicsom héját, burgonyákat alaposan, almákat megtisztítjuk, fahéjjal felverjük, almára öntjük, tört burgonyával, zúzott fokhagymát, olajon megfuttatjuk, tűzről lehúzzuk, köménnyel meghintjük, zöldborsót megtisztítjuk, fokhagymát meghámozzuk, burgonyát kockákra, újhagymát 8-10, borús szombati, lakás minden, jobb oldalam, zsíron megpirítjuk, látáshoz kötődik, szem ideghártyája, zsíros étel, cukorbetegek napi, düsseldorfi egyetem, szénhidrátok kerülésére, zsíros élvezetekkel, egészséges életmód, bevásárlásnál elkezdődik,
© 2013 TVN.HU Kft.